Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Všeobecné informace, 4. část

Ostrov Korfu a prodejna suvenýrů

Mopedy a skútry

Dopravním prostředkem číslo jedna je na ostrově Korfu moped nebo skútr. Ve všech prázdninových letoviscích tak můžete nalézt spoustu půjčoven. Mnoho z nich dnes půjčuje i kola.

Ceny se pohybují v rozmezích od 5 € za kolo na den do 18 € za zapůjčení skútru na den. Ale také zde platí: Pokud si zapůjčíte některý z těchto dopravních prostředků na více dní, měla by být započítána sleva.

Je nutné však upozornit, že statistiky nehod na mopedech a skútrech jsou přímo odstrašující. Tato čísla souvisí především s tím, že během dovolených a prázdnin je na cestách také mnoho nezkušených řidičů. V každém případě musíte mít na hlavě helmu a v žádném případě by také člověk neměl jezdit v plavkách.

Pošta

V každém větším městě se nachází úřad pošty, otevírací doba je ale často odlišná od té naší. Většinou jsou pošty otevřené během pracovních dnů od 9 do 14 hodin. Malé kiosky, které prodávají i pohlednice, mají také často k dostání i příslušné poštovní známky.

Pokud kladete důraz na rychlé doručení, měli byste vzít v potaz, že dopisy, přinejmenším během hlavní sezóny, bývají doručeny rychleji než pohlednice.

Suvenýry

Ze suvenýrů se vyplatí zakoupit výrobky ze zlata a stříbra, které jsou nabízeny především v mnoha obchodech v hlavním městě Korfu. Ale také v turistických centrech již najdete mnoho klenotnictví.

Typické jsou i výrobky ze dřeva olivovníku. Skoro v každém obchodě se suvenýry můžete dnes zakoupit i parfémy, různé bylinky a koření, stejně jako slavný likér z ovoce kumkvat – citrusového ovoce, připomínajícího miniaturní pomeranče.

Komáři a jiný hmyz

Stejně jako v mnoha jiných jižních zemích mohou být tito neoblíbení společníci pěkně otravní, a to především v (pod)večerních hodinách během soumraku.

V tomto případě pomohou známé osvědčené repelenty a prostředky na mazání. V obchodních centrech můžete potom zakoupit i repelenty do zásuvky (již i s vonnými náplněmi), stejně jako kouřové spirály, které jsou vhodné pro posezení ve venkovních prostorách.

Místo

Město Korfu 39° 37' 29.3736" N, 19° 55' 21.9324" E
Location

Korfu na Facebooku