Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Všeobecné informace, 5. část

Řecký ostrov Korfu a jachting

Pokud si nepřejete být rušeni otravným hmyzem během noci a i během spánku, doporučují mnozí návštěvníci ostrova Korfu rovněž osvědčené moskytiéry.

Elektrické napětí

Běžné elektrické napětí má hodnotu 220 voltů, proto nejsou adaptéry potřeba. Často ale pasují jen ploché evropské konektory. Pokud byste přeci jen potřebovali adaptér, není to žádný problém, jelikož je k dostání v každém místním supermarketu.

Sportovní aktivity

Vodní sporty, vodní sporty a vodní sporty. Na ostrově jsou nabízeny všechny možné a známé druhy vodních sportů, a tak si každý v tomto ohledu určitě přijde na své.

Korfu má také golfové hřiště, které se nachází na rovině Ropa. Ten, kdo se i během dovolené nechce vzdát hraní tenisu a pinkání do míčků, může využít tenisové kurty mnoha hotelových komplexů.

Také milovníci potápění nepřijdou na Korfu zkrátka. Je zde připraveno několik potápěčských škol, popřípadě základen k potápění.

Jazyk

Domluva pomocí rukou a nohou, mimika a gesta – to vše může být nápomocné při domluvě s místními obyvateli. Rozhodně nemůže uškodit naučit se před dovolenou několik slov řecky.

Každý pokus domluvit se s domorodci jejich jazykem je potěší. A pokud to s dorozuměním přeci jen nevyjde, můžete to zkusit s angličtinou. Až na málo výjimek je němčina na ostrově celkem neobvyklým jazykem.

Telefonování

Telefonování na poštovních úřadech není možné. Na ostrově ale najdete mnoho veřejných telefonních budek, které fungují na telefonní kartu.

Karty s různým počtem telefonních jednotek můžete koupit na úřadě OTE, v supermarketech nebo v kioscích. Telefonování z hotelu je často velmi drahé, levnější tarify pro hovory do zahraničí platí během 22. až 6. hodiny.

Při telefonování v Řecku musíte vždy zadat předvolbu. V tomto případě je naprosto jedno, zda telefonujete místně nebo do zahraničí. Všechny předvolby pro Korfu začínají číslem 2 a končí 0 – sever ostrova: 26630, střed ostrova: 26610 a jih ostrova: 26620.

Předvolby: Pro hovory z České republiky do Řecka je 0030, pro hovory z Řecka do České Republiky je 00420.

Čas

Na ostrově platí východoevropské časové pásmo, což znamená, že si své hodiny musíte posunout o 1 hodinu dopředu. Od dubna do října platí i v Řecku letní čas.

Místo

Golfové hřiště na Korfu 39° 37' 0.408" N, 19° 48' 7.3368" E
Location

Korfu na Facebooku